top of page

Ο τοξικός καπνός από έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κηφισιά κατευθύνεται προς Άγιο Στέφανο, Μαραθώνα, Βαρνάβα!


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση κατάσβεσης για πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά στις 15:30 σήμερα Τετάρτη (12/6) μετά από έκρηξη σε βιομηχανικό χώρο επί της οδού Αιγιδών στην Κάτω Κηφισιά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ οι νοτιάδες μεταφέρουν τους καπνούς και την οσμή προς τα βόρεια.

Στις 15:55, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους πολίτες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, προειδοποιώντας ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους. Σύμφωνα με χάρτη που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece, η πορεία του τοξικού καπνού βάσει των ανέμων στην Αττική, θα επηρεάσει περισσότερο τις εξής περιοχές: Κηφισιά, Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι, Μαραθώνα, Βαρνάβα και τις γύρω περιοχές τους.


Τονίζεται ότι ο καπνός είναι τοξικός καθώς στο εργοστάσιο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, παρασκευάζονται τηγάνια και σκεύη μαγειρικής τα οποία έχουν αντικολλητικές στρώσεις με αποτέλεσμα όταν καίγονται να γίνονται τοξικά. Επιπλέον, στο εργοστάσιο υπάρχουν και σκεύη μαγειρικής τα όποια είναι κυρίως πλαστικά.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα έχει μερικώς μειωθεί το πυροθερμικό φορτίο, ενώ μέχρι στιγμής η φωτιά δεν έχει επεκταθεί σε διπλανή επιχείρηση και η κατάσβεσή της συνεχίζεται από τις δυνάμεις που έχουν μεταβεί στο σημείο.


Comentários


bottom of page