top of page

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Η τελευταία νύχτα της Πομπηίας" της Ιωάννας Σκλαβενίτη στο Art Εδέμ


Η νέα ποιητική συλλογή της Ιωάννας Σκλαβενίτη, με τίτλο "Η τελευταία νύχτα της Πομπηίας", από τις εκδόσεις κύμα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ στον Πολιτιστικό χώρο Art Εδέμ στην περιοχή του Ψυρρή (Αριστοφάνους 13).

Τον συντονισμό της παρουσίασης θα αναλάβει η δημοσιογράφος, Νίκη Λυμπεράκη και ομιλητής θα είναι ο εικαστικός και σχεδιαστής της εκδήλωσης, Άκανθος. Απαγγελίες ποιημάτων θα πραγματοποιηθούν από τον ηθοποιό Στράτο Τζώρτζογλου και τον ποιητή Χρήστο Κατρούτσο. Η παρουσίαση θα συνοδευτεί από μελωδίες πιάνου, από τον μουσικό Σπύρο Πρατίλα.


Η Ιωάννα Σκλαβενίτη γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε θέατρο σε Ελλάδα και Αγγλία. Είναι ηθοποιός και ποιήτρια. Η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο Φεγγάρια Ηδονής, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.


Από την περιγραφή του βιβλίου: Η Πομπηία κοιμάται, αλλά η νύφη γεννάει αίμα φλογερό που περπατάει πάνω στα κόκκαλά σας και οι πατεράδες σας, σαν άλλοι Νώε φωνάζουν: Ας έρθουν. Στον βράχο, στον γκρεμό, το ένα καρφί το άλλο σκίζει.


Υπό την απειλή της καυτής λάβας και την κυριαρχία του κόκκινου φόντου από τα frescoes της παγωμένης πόλης, 20 αιώνες μετά, στου Ψυρρή. Στους δρόμους που περπάτησε ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας.


Комментарии


bottom of page