top of page

H Koenigsegg αναζητά την αιτία που το hypercar κάηκε ολοσχερώς στην Αττική Οδό


Ένα σπάνιο Jesko Koenigsegg κάηκε ολοσχερώς στην Αττική Οδό και για τον λόγο αυτό, μέχρι τα αίτια να εξακριβωθούν, η Koenigsegg ζήτησε από όλους τους κατόχους μιας Jesko να σταματήσουν να τις οδηγούν.

Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (15/06) κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού για τη Λεωφόρο Κηφησίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Ευτυχώς, τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, η Jesko κινούνταν με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, και οι επιβάτες του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα πριν κινδυνεύσουν.

 

Η συγκεκριμένη Jesko βρισκόταν στη χώρα μας στο πλαίσιο του 6to6 Motor Europe Tour. Πρόκειται για μια συνάντηση 70 σπάνιων supercars και hypercars, που οι ιδιοκτήτες τους ξεκίνησαν από την Αθήνα και θα καταλήξουν στο Μονακό στις 20/06, διασχίζοντας 9 χώρες και καλύπτοντας συνολικά 3.000 χιλιόμετρα.


Μηχανικοί της σουηδικής εταιρίας έφτασαν αμέσως στην Αθήνα για να πάρουν ότι απέμεινε από το αυτοκίνητο και να το μεταφέρουν στο εργοστάσιο στη Σουηδία, εκεί όπου θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την αιτία της πυρκαγιάς. Η Jeskο είχε διανύσει λιγότερα από 200 χιλιόμετρα όταν εκδηλώθηκε η φωτιά ενώ η αιτία ακόμη δεν είναι σαφής.


Η Koenigsegg έχει ήδη παραδώσει 28 από τα 125 Jesko που θα κατασκευάσει και 14 από τα αυτοκίνητα βρίσκονται στη διαδικασία προ-παράδοσης. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις λόγω του συμβάντος. Αναμένεται να γίνει γνωστό αν σε όλα τα μοντέλα υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί παρόμοιο περιστατικό ή αν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση.

Comments


bottom of page