top of page

Η κατάθεση του υπαλλήλου του "Ελ. Βενιζέλος" για την επιθετική συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη


Ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τον βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και απειλή.


Η κατάθεση του υπαλλήλου στους αστυνομικούς αναφέρει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη, ενώ όπως δηλώνει ο υπάλληλος, ο κ. Αυγενάκης δεν τον χτύπησε, αλλά τον απείλησε, τον έβρισε και τον εκφόβισε.

Στην κατάθεση αναφέρεται το εξής: "Ο κ. Αυγενάκης ήρθε προς τα εμένα, και σε έντονο ύφος απαιτούσε να ανοίξει η πύλη. Τον ρώτησα πώς λέγεται και να μου δείξει το εισιτήριο. Του είπα ότι είχαν γίνει δύο αναγγελίες για τον ίδιο να προσέλθει στην πύλη, αλλά πιθανόν είχε καθυστερήσει να φθάσει στο αεροδρόμιο.


Μου έλεγε να σταματήσει το αεροπλάνο για να μπει αυτός, παρότι η πύλη είχε κλείσει και είχαν επιβιβαστεί οι επιβάτες. Του είπα ότι έχει εισιτήριο σε θέση business, και ότι μπορεί να ταξιδέψει με την επόμενη πτήση, χωρίς καμία επιβάρυνση. Δεν καθόταν να με ακούσει…

Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο, και τότε άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Μού τράβηξε το τηλέφωνο από τα χέρια, δεν με χτύπησε, αλλά φοβήθηκα και οπισθοχώρησα. Πέταξε μια καρέκλα κάτω και έπεσε και το τηλέφωνό μου το οποίο σήκωσε εκείνος. Συνέχισε να φωνάζει, να βρίζει και να απειλεί", δήλωσε ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας στους αστυνομικούς.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού το οποίο βγήκε στη δημοσιότητα προκαλώντας οργή στον κόσμο, καθώς η βίαιη συμπεριφορά είχε καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα του αεροδρομίου.

Comments


bottom of page