top of page

Η αγωνιστική έκδοση του Ioniq 5 N της Hyundai ανατρέπει τα δεδομένα


Η αγωνιστική έκδοση του Ioniq 5 N της Hyundai κάνει πρεμιέρα και ανατρέπει τα δεδομένα στους αγώνες αυτοκινήτων, ως ένας αμιγώς ηλεκτρικός “κεραυνός” υψηλής απόδοσης και αντοχής. Απευθύνεται σε επαγγελματικές ομάδων και αγώνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της κατηγορίας eN1 - η οποία ξεκινά από φέτος στους διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων GT.

Το Ioniq 5 N eN1 Cup διαθέτει το ίδιο σύστημα ηλεκτροκίνησης με το Ioniq 5 N παραγωγής, το πρώτο ηλεκτρικό δημιούργημα του σπορ τομέα Ν της Hyundai. Η ισχύς του έχει εκτοξευθεί στους 650 ίππους και έχει δεχθεί ενισχύσεις ανθεκτικότητας για τις αυξημένες απαιτήσεις στην πίστα.




Βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) των Κορεατών, και παράλληλα διαθέτει σημαντικές ενισχύσεις στη διαχείριση της θερμοκρασίας της μπαταρίας και στο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Επίσης, διαθέτει πιο χαμηλούς και πλατείς προφυλακτήρες, αυξημένα μετατρόχια για τη βελτίωση της συμπεριφοράς στην πίστα, μυώδεις θόλους και βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση χάρη στη μεγέθυνση του splitter και των μαρσπιέ και την αγωνιστική πίσω πτέρυγα.

Hozzászólások


bottom of page