top of page

Φωτιά στη Σταμάτα: Αναφορές για εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη - 45χρονος υπέστη ανακοπή


Η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (30/6) σε δασική έκταση στη Σταμάτα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και εν μέσω σφοδρών ανέμων, μετά τις τεράστιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Υπήρχαν ωστόσο αναφορές από κατοίκους της περιοχής ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, ενώ ένας κάτοικος αναφέρθηκε σε εμπρηστή που είχε ντυθεί πυροσβέστης.


Το περιστατικό ανάφερε ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Γιώργος Κομνηνάκης, δηλώνοντας το εξής: "Είδα βίντεο από το κέντρο ελέγχου. Υπήρχε μία εστία και έξι λεπτά αργότερα είδαμε πέντε εστίες κατά παράταξη. Αυτό από μόνο του δεν μπορεί να γίνει. Μου είπαν ότι είδαν ένα σκουτεράκι και ο οδηγός ντυμένος με στολή πυροσβέστης πετούσε γκαζάκια", ανέφερε ο κ. Κομνηνάκης.


Στο σημείο παρέμειναν όλη τη νύχτα 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 41 οχήματα και εθελοντές. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παρέμειναν όλο το βράδυ στο πεδίο και ήταν επί ποδός καταβάλλοντας προσπάθειες για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, τις οποίες κατάφεραν και αντιμετώπισαν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ίδιες δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή σε κατάσταση επιφυλακής.


Παράλληλα, τραγικό ήταν το περιστατικό πως κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της φωτιάς στη Σταμάτα, ένας 45χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή στην προσπάθεια του να σωθεί από τις φλόγες. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στην αυλή σπιτιού στον Διόνυσο από αστυνομικούς, χωρίς τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Καπανδριτίου αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Comments


bottom of page