top of page

Φωτιά τώρα στα Γλυκά Νερά! (αποκλειστικές φωτογραφίες)


Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) όπου έχει σπεύσει η Πυροσβεστική για κατάσβεση.


Συγκεκριμένα, στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή στάλθηκε επείγουσα ειδοποίηση στις 14:45 από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή των Γλυκών Νερών, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αυτή την ώρα διενεργούνται εκτροπές στις παρακάτω οδούς: 

1. Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)

2. Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)

3. Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)

4. επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)

5. επί ανώνυμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

コメント


bottom of page