top of page

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FirEUrisk για τις δασικές πυρκαγιές στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου


Το πρόγραμμα ενάντια στις δασικές πυρκαγιές, FirEUrisk, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει επιλέξει την Ανατολική Αττική και τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ως περιοχή αναφοράς στην Ελλάδα για την έρευνα που πραγματοποιεί με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας μέσα από 38 διεθνείς συνεργασίες.

Με αφορμή το ερευνητικό έργο FirEUrisk, στις 5 Μαρτίου διοργανώθηκε η ενημερωτική ημερίδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, σε συνεργασία με τη Σχολή Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).


Κατά την επίσκεψη στην περιοχή από το Πικέρμι μέχρι τον οικισμό Μελτέμιμάδα, η ομάδα της κοινοπραξίας του FirEUrisk με εκπροσώπους από Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα και Υπηρεσίες από 16 χώρες μέλη της Ε.Ε. συνέλεξε στοιχεία κάνοντας χρήση χαρτογραφικών και μεθοδολογικών εργαλείων καθώς και πρακτικές εκτίμησης κρίσιμων καταστάσεων. Τα ευρήματα της έρευνας θα έχει στη διάθεση του και ο Δήμος μετά τη λήξη του έργου με στόχο την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την προετοιμασία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Opmerkingen


bottom of page