top of page

Ξεκινάει σήμερα το Euro 2024 με Γερμανία - Σκωτία


Η σέντρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2024 θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής (14/06) με την αναμέτρηση της οικοδέσποινας Γερμανίας κόντρα στην Σκωτία, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου. Το ματς θα διεξαχθεί στην «Allianz Arena» του Μονάχου, ενός από δέκα στάδια όπου θα γίνουν αγώνες του τουρνουά.


Η 17η έκδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φιλοξενείται στην Γερμανία και το Euro 2024 θα έχει διάρκεια ενός μήνα. Το εναρκτήριο ματς θα γίνει στην Allianz Arena του Μονάχου και ο τελικός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.


Στο τουρνουά μετέχουν 24 χώρες, μεταξύ των οποίων 9 κάτοχοι του τίτλου, ήτοι οι Τσεχία και Σλοβακία (ως Τσεχοσλοβακία το 1976), Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. To Euro 2024 θα φιλοξενηθεί σε 10 πόλεις. Πρόκειται για τις: Βερολίνο, Μόναχο, Κολωνία, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γκελζενκίρχεν, Αμβούργο, Λειψία και Στουτγάρδη.


Η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα που έχει πάρει μέρος σε 14 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου. Τα «πάντσερ» μαζί με την Ισπανία έχουν τις περισσότερες κατακτήσεις απ’ όλες τις υπόλοιπες χώρες, με 3 κούπες. Στο Euro 2024 θα διεξαχθούν 51 παιχνίδια σε 22 διαφορετικές αγωνιστικές ημέρες.


Αρχικά, επιλέχθηκαν εννέα στάδια που χρησιμοποιήθηκαν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006. Πρόκειται για το Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου, το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ στο Ντόρτμουντ, την Allianz Arena στο Μόναχο, το ΡέινΕνέργκι Στάδιο στην Κολωνία, την Arena στην Στουτγκάρδη, το Φόλκσπαρκσταντιον στο Αμβούργο, η Κομέρτσμπανκ Arena στη Φρανκφούρτη, η Red Bull Arena στη Λειψία και η Φέλτινς Arena του Γκελζενκίρχεν. Η Merkur Spiel Arena του Ντίσελντορφ, που δεν χρησιμοποιήθηκε το 2006 αλλά είχε χρησιμοποιηθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο 1974 και το Euro 1988, θα αποτελέσει την 10η επιλογή.



Ετικέτες:

コメント


bottom of page