top of page

Εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στο πλαίσιο υποψηφιότητας για τον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς


Παρεμβάσεις στερέωσης εκτελούνται στο «Μικρό Ανάκτορο» που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου «Βασιλικού Δρόμου» Συγκεκριμένα οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο «Κλιμακοστάσιο» και στη «Δεξαμενή Καθαρμών» του συγκροτήματος του «Μικρού Ανακτόρου».

Όπως, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «Το Ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο από τα κέντρα της μινωικής εξουσίας. Οι δρομολογηθείσες παρεμβάσεις αποτελούν μέρος του προκαταρκτικού σχεδίου διαχείρισης των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων, που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της σειριακής εγγραφής τους στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.»


Η υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι, «Βάσει της καταγραφής της παθολογίας των μνημείων, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις εντάσσονται στις άμεσες ενέργειες όπως αυτές αποτυπώνονται στο συνολικό σχέδιο προστασίας των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου. Παράλληλα, δρομολογούνται παρεμβάσεις αναβάθμισης της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και συνακόλουθα της εμπειρίας του επισκέπτη».

Comments


bottom of page