top of page

Πλήθος κόσμου στο παραδοσιακό γλέντι στα Σπάτα για τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Έγινε ενημέρωση: 1 Ιουλ


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος για τον εορτασμό των Πολιούχων Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Σπάτα, όπου έλαβε χώρα το πανάρχαιο έθιμο για άλλη μια χρονιά καθώς και το παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής (28/6), μετά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Νικολάου στον Ι.Ν Πέτρου και Παύλου, ακολούθησε η αναβίωση του εθίμου στα Φαγιά, όπου συγκεντρώθηκαν 47 καζάνια με το παραδοσιακό στιφάδο, τα οποία άναψε το Σ.Ε.Ο. Τοπικό Τμήμα Σπάτων.


Στη συνέχεια, στην Πλατεία Ξενοφώντος στα Σπάτα, έλαβε χώρα το παραδοσιακό γλέντι όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο με τους παρευρισκόμενους να γιορτάζουν με τη συνοδεία της μουσικής των: Λίτσα Γιαγκούση, Πέτρος Ίμβριος και Γιώργος Δασκουλίδης.


Το βράδυ του Σαββάτου (30/6) συνεχίστηκαν οι εορτασμοί με το παραδοσιακό γλέντι όπου η πλατεία στα Σπάτα πλημμύρισε ξανά από κόσμο που διασκέδασε και χόρεψε με τη μουσική της εκδήλωσης την οποία ανέλαβε ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος.


Φωτογραφίες και βίντεο από στιγμές των εκδηλώσεων έχει αναρτήσει στα social media ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπάτων -Αρτέμιδος, Παναγιώτης Λάμπρου. Όπως φαίνεται, πλήθος κόσμου συμμετείχε στο παραδοσιακό γλέντι και απόλαυσε στιγμές διασκέδασης με μουσική και χορό, πλημμυρίζοντας το κέντρο των Σπάτων.


Comentarios


bottom of page