top of page

Ένταση στην πορεία των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη


Ένταση σημειώθηκε στην πορεία των υγειονομικών της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (6/9), με αφετηρία το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και προορισμό το ΥΜΑΘ.


Όταν οι υγειονομικοί έφτασαν στο ύψος της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού, συνάντησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που απέκλειαν την πρόσβαση προς το συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης". Οι υγειονομικοί ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την πορεία τους στη Λεωφόρο Στρατού, όμως ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Ακολούθησε ένταση με αντεγκλήσεις και τους υγειονομικούς να επιχειρούν στη συνέχεια να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με τα ΜΑΤ να τους απωθούν.


Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των υγειονομικών είναι η αύξηση των δαπανών, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, οι καλύτεροι μισθοί, η προμήθεια εξοπλισμού αλλά και η ένταξη των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

"Καλούμε τον πρωθυπουργό να μην περάσει στα ψιλά των εξαγγελιών το λειτουργικό αδιέξοδο της δημόσιας υγείας περιγράφοντας μια εικονική πραγματικότητα για την κατάστασή του. Με ύψος δημοσίων δαπανών για την υγεία 5,5% του ΑΕΠ για τη δημόσια υγεία, συνεχώς θα λαμβάνονται μέτρα ιδιωτικοποίησης της συστήματος με αποτέλεσμα πολύ σύντομα ο δημόσιος τομέας υγεία να είναι συμπληρωματικός του ιδιωτικού", ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Comentarios


bottom of page