top of page

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Λεωφ. Βάρης - Κορωπίου - Μειωμένη ένταση της φωτιάς


Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06) βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει μειωμένη ένταση και οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω.


Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 45 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ περιτροπής. Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω των καιρικών συνθηκών και όπως εξήγησε ο πυρομετεωρολόγος Θοδωρής Γιάνναρος, στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με ριπές 90 χιλιομέτρων την ώρα.

"Είχαμε προειδοποιήσει ότι μπαίνουμε σε μία πάρα πολύ δύσκολη πυρομετεωρολογική περίοδο. Είχαμε έναν χειμώνα που δεν είχε νερό, με αποτέλεσμα να έχουμε διαθεσιμότητα νεκρής βλάστησης, ξεκινήσαμε πολύ νωρίς με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και χαμηλή υγρασία, το μόνο που αρκούσε ήταν μία σπίθα για να προκληθεί η φωτιά", δήλωσε ο κ. Γιάνναρος.

Ωστόσο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, Βασίλη Κικίλια, υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει ξεκάθαρα την εκδήλωση της φωτιάς από πρόθεση εμπρηστή. Έτσι, είναι φανερό πως δεν ευθύνονταν μόνο οι καιρικές συνθήκες για την συγκεκριμένη πυρκαγιά η οποία μαινόταν για αρκετές ώρες σε δύο μέτωπα.


Αισιόδοξη ήταν η δήλωση του δημάρχου Κορωπίας, Δημήτρη Κιούση, ο οποίος ανέφερε ότι, "Τις επόμενες ώρες θα πάνε όλα καλύτερα, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα, κάποια σπίτια έχουν υποστεί ζημιές".


Μέχρι στιγμής εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας τρία ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και ο Ιππικός Όμιλος Βάρης. Συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Γείτονα και St. Lawrence απομακρύνθηκαν με λεωφορεία από τις εγκαταστάσεις των σχολείων τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Comments


bottom of page