top of page

Ένας χρόνος από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη - Συγκέντρωση αύριο στον Άγιο Νικόλαο


Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, όταν τον έσπρωξαν βίαια πάνω στον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon» της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries, με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια του απόπλου.


Στη μνήμη του Αντώνη Καργιώτη, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το απόγευμα της Πέμπτης, στις 19:00, στην κεντρική Πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Σε κοινό κάλεσμα τους ο Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου (μέλος της ΟΓΕ), το Συνδικάτο Εργαζόμενων Επισιτισμού – Τουρισμού «ΤΑΛΩΣ», ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου αναφέρει:


"ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ – ΝΕΟΛΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην κεντρική Πλατεία της πόλης του Αγίου Νικολάου, καταδικάζοντας το έγκλημα που κόστισε τη ζωή στον 36χρονο Αντώνη.


Δε θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι φριχτές εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου συντοπίτη μας Αντώνη Καρυώτη, από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon» ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η ρατσιστική κτηνωδία.


Τα σωματεία υψώνουν φωνή αγώνα ενάντια στον ακραίο ευτελισμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, καταδικάζοντας τις εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας, των υπηρεσιών του, όπως και ορισμένων μελών του πληρώματος. Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Ήταν…ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΟΡΓΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ"

Στις 20 Ιανουαρίου 2025 αναμένεται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη για την ανθρωποκτονία του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τον χαμό του Καργιώτη θα βρεθούν ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, δύο μήνες προτού εκπνεύσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών που ορίζει ο νόμος.


Ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι τέσσερις παραπέμφθηκαν σε δίκη κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και συνέργεια σε αυτήν.

Κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες, όπως έκθεση που προκάλεσε τον θάνατο του παθόντος, κατάχρηση εξουσίας με άσκηση βίας και διατάραξη ασφαλούς συγκοινωνίας πλοίου με επικίνδυνη για την ασφάλεια της υδάτινης συγκοινωνίας πράξη που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του 36χρονου. Αντιμετωπίζουν όμως και ακόμα μία κατηγορία, αυτή της υπόθαλψης, αφού ηχητικά ντοκουμέντα καταγράφουν ιεραρχικά ανώτερους να δίνουν οδηγίες σε εργαζόμενους του πλοίου για το τι θα πουν στις αρχές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης «για να μην τους απολύσουν».



コメント


bottom of page