top of page

Επαναλειτουργεί από την Πέμπτη το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων που υπέστη ζημιές από τη φωτιά


Θα επαναλειτουργήσει από αύριο, Πέμπτη (11/7), το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, το οποίο έκλεισε λόγω ζημιών που υπέστη από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) στην περιοχή του Γηροκομειού.

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξήγησε ότι οι ζημιές είναι μικρές και μέχρι αύριο θα έχουν αποκατασταθεί. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, "το χθεσινό γεγονός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα, αλλά είμαστε σήμερα εδώ όλοι καλά, χωρίς να έχουμε τίποτα δραματικό, διότι το σύστημα λειτούργησε με πάρα πολύ καλό τρόπο".


Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι, "χαίρομαι που οι ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί είναι μικρές, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες, ώστε να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο".

"Όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε σε μία δύσκολη στιγμή", σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και συνεχάρη τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, λέγοντας ότι "εισηγήθηκε άμεσα την μεταφορά των μικρών ασθενών του νοσοκομείου και προλάβαμε να γίνει η μεταφορά όλων των ανθρώπων πριν από τα γεγονότα, χωρίς να τεθεί ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς, ούτε κάποια υπερβολική ταλαιπωρία. Αυτό κατέστη εφικτό γιατί η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα".

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την διοικήτρια του Καραμανδανείου, Ασπασία Ρηγοπούλου, καθώς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν. Επίσης, ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, διότι, όπως σημείωσε, "δίνουν μία τεράστια μάχη με τις φλόγες".

Comments


bottom of page