top of page

Αφέθηκε ελεύθερη βρεφονηπιοκόμος που άφησε 2,5 ετών παιδί να βγει από παιδικό σταθμό


Στη σύλληψη μιας 26χρονης βρεφονηπιοκόμου προχώρησε η Αστυνομία, καθώς ένα παιδί 2,5 ετών είχε διαφύγει της προσοχής της με αποτέλεσμα να βγει εκτός του παιδικού σταθμού. Η 26χρονη αφέθηκε ελεύθερη από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης ενώ η δικαστική λειτουργός διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.


Αναμένεται να διευρυνθεί εάν πέραν της βρεφονηπιοκόμου η ανήλικη παραδόθηκε για φύλαξη σε άλλους υπαλλήλους του σταθμού. Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα κληθούν αυτά τα πρόσωπα να καταθέσουν ανωμοτί στην αστυνομία, η οποία θα κληθεί να φέρει εις πέρας την έρευνα.

Στο πλαίσιο της ίδιας προκαταρκτικής, θα διερευνηθεί επιπλέον το καθεστώς λειτουργίας του παιδικού σταθμού κι αν τηρούνταν όλες οι προβλεπόμενες προδιαγραφές και στο πλαίσιο αυτό οι νόμιμοι εκπρόσωποι θα κληθούν να προσκομίσουν όλα τα σχετικά έγγραφα.

Η βρεφονηπιοκόμος, κατά τη δικογραφία, παρέλαβε το κοριτσάκι και το οδήγησε σε αίθουσα απασχόλησης. Χωρίς να γίνει αντιληπτό, όμως, το ανήλικο βγήκε σε ένα πλακόστρωτο έξω από τον παιδικό σταθμό, όπου εντοπίστηκε τελικά από την νταντά της οικογενείας, η οποία ανέμενε το παιδάκι και παραδόθηκε στη μητέρα του.


Η 26χρονη φέρεται να ισχυρίζεται ότι παρέλαβε την ανήλικη, αλλά δεν είχε την αποκλειστική εποπτεία της, καθώς στον ίδιο παιδικό σταθμό υπάρχουν άλλα περίπου 30 παιδάκια.

Comments


bottom of page