top of page

Τα αποτελέσματα ελέγχων της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" το πρώτο 5μηνο του 2024


Σε εντοπισμό και κατάσχεση σημαντικών χρηματικών ποσών, παραποιημένων προϊόντων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών, προχώρησαν οι ελεγκτές του Τελωνείου στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" στα Σπάτα κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο 2024.

Ειδικότερα, στον Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στον εντοπισμό και τη δέσμευση των παρακάτω χρηματικών ποσών:

• 46.500€ & 9.080$ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Κωνσταντινούπολη

• 13.850€ & 2.000$ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Κωνσταντινούπολη.

• 40.000€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από τη Γενεύη

• 27.000$ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από το Κάιρο

• 53.000€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Τεχεράνη μέσω Κωνσταντινούπολης

• 75.700€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Τεχεράνη μέσω Κωνσταντινούπολης

• 28.800€ & 11.000$ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Ντόχα του Κατάρ

• 40.000€ σε επιβάτη, ο οποίος είχε αφιχθεί από την Τεχεράνη

• 230.000€ σε επιβάτη κατά την άφιξή του από Ιορδανία

Επιπρόσθετα, οι ελεγκτές προέβησαν στην κατάσχεση 1.505 παραχαραγμένων νομισμάτων των (2) ευρώ τα οποία βρέθηκαν σε δέμα εταιρείας ταχυμεταφορών.


Στον εντοπισμό και κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν επίσης οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα σε αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης εμπορευμάτων, όπου έγινε έλεγχος σε 13 χαρτοκιβώτια τα οποία αφίχθησαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διαπιστώθηκε ότι σε αυτά περιέχονταν συνολικά 1.950 κούτες, ήτοι 390.000 τεμάχια αδασμολόγητα και αφορολόγητα τσιγάρα. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται συνολικά σε 78.904€. Η προανάκριση συνεχίστηκε για τον εντοπισμό του παραλήπτη των χαρτοκιβωτίων.

Παραποιημένα προϊόντα κατάσχεσαν επίσης οι ελεγκτές του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος". Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν:

• 15 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν 1.500 τεμάχια παραποιημένα ασύρματα ακουστικά

• 90 χαρτοκιβώτια προέλευσης Κίνας τα οποία περιείχαν 16.380 τεμάχια παραποιημένα παιδικά μπρελόκ και μπλούζες με επώνυμα σήματα

• 54 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν 53.105 τεμάχια με παραποιημένα προϊόντα (αντάπτορες, ρολόγια τοίχου, λεπίδες για ξύρισμα, υποδήματα, τσάντες, μπλούζες, μπρελόκ, κάλτσες, παντελόνια, βερμούδες, σεντόνια κ.α.) με επώνυμα σήματα

• 113 χαρτοκιβώτια τα οποία βρέθηκε ότι περιείχαν 55.448 τεμάχια με παραποιημένα προϊόντα (λεπίδες για ξύρισμα, υποδήματα, τσάντες, μπλούζες, παντελόνια, βερμούδες, μαγιώ, ηλεκτρικές συσκευές περιποίησης, καλώδια USB κλπ) με επώνυμα σήματα.

Τα προϊόντα αυτά θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και επιβλήθηκε πρόστιμο.


Τέλος, με τη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών «Diego» πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αποθήκη προσωρινής εναπόθεσης, όπου εντοπίστηκε ένα χαρτοκιβώτιο το οποίο περιείχε

κάνναβη βάρους 967gr. Η ποσότητα κατασχέθηκε και οργανώθηκε ελεγχόμενη παράδοση σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ το οποίο προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου. Η αξία της ναρκωτικής ουσίας προσδιορίζεται στο ποσό των 14.508€.

Σημειώνεται ότι σε υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα Τελωνεία συνεχίζουν να διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες στον τομέα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης ρευστών διαθεσίμων, καπνικών προϊόντων, αλκοολούχων προϊόντων, ναρκωτικών, παραποιημένων ειδών και ενεργειακών προϊόντων.

ความคิดเห็น


bottom of page