top of page

Το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" στους 3 κορυφαίους προορισμούς για τις καλοκαιρινές μετακινήσεις μέσω Freenow


Στους τρεις κορυφαίους προορισμούς κατατάχθηκε το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω καταγραφής των αιτημάτων για μετακινήσεις από την εφαρμογή μετακίνησης στην Ευρώπη, FREENOW, που έχει γίνει ουσιαστικό κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας τόσο για τους ξένους επισκέπτες, όσο και για τους ντόπιους κατοίκους.


Συγκεκριμένα, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει στο αποκορύφωμά της, το FREENOW καταγράφει σημαντική αύξηση στις μετακινήσεις από και προς τα μεγάλα αεροδρόμια και λιμάνια σε όλη την Ελλάδα, με τα αιτήματα για διαδρομές να διπλασιάζονται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Tα αιτήματα μεταφοράς προς το αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκαν κατά 40% και από το αεροδρόμιο προς την πόλη κατά 35%. Τα δεδομένα κατατάσσουν το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" στους 3 κορυφαίους προορισμούς της πλατφόρμας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εξόδου.


Σημειώνεται πως οι σταθμοί των ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων ήταν οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα λίγο πριν την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει επίσης σημαντική αύξηση στα αιτήματα για διαδρομές με FREENOW. Τον μήνα Ιούλιο οι μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση, ενώ οι διαδρομές από το αεροδρόμιο προς την πόλη κατά 15%. Αυτή η τάση τονίζει την αυξανόμενη σημασία της πόλης ως ταξιδιωτικού κόμβου στη Βόρεια Ελλάδα.


Στην Κρήτη, μόνο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, τα αιτήματα μετακίνησης προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου εκτοξεύτηκαν στο διπλάσιο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτοι την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου, κατά την αποκορύφωση της καλοκαιρινής εξόδου, με τους περισσότερους ταξιδιώτες να επιλέγουν την άνεση ενός ταξί, για να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.


Η κίνηση κορυφώθηκε σημαντικά στο τέλος Ιουλίου, ειδικά προς το λιμάνι του Πειραιά, με τις διαδρομές προς το λιμάνι να διπλασιάζονται σε σύγκριση με τις αρχές του μήνα. Οι Έλληνες επέλεξαν το FREENOW πρωτού επιβιβαστούν στα πλοία προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Comments


bottom of page