top of page

Έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή από 20 έως 29 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας- Πικερμίου


Ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος ΝΗΡΕΑΣ διοργανώνουν την Έκθεση Ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή με τίτλο «Γονατίζοντας πάνω στην άμμο» που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.


Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 19:30 ενώ η έκθεση θα έχει διάρκεια έως και 29 Ιουνίου. Με είσοδο ελεύθερη, η έκθεση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό από Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 14:00 και 17:00 - 19:00, καθώς και Σάββατο 10:00 - 16:00.


Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα του ζωγράφου εμπνευσμένα από παραλιακά τοπία της περιοχής, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Ζαννής σε ανάρτησή του, ο τίτλος είναι πραγματικός και όχι μεταφορικός, καθώς αναφέρεται στην στάση του σώματος με την οποία εργάζεται όταν δουλεύει στην ύπαιθρο.


Όπως αναφέρει ο ζωγράφος, "Είναι o τρόπος που εργάζομαι αυτά τα θέματα, όταν τουλάχιστον βρίσκομαι σε κάποια παραλία. Δεν χρησιμοποιώ καβαλέτο και σκαμνί αλλά απλώνω την πινακίδα και τα σύνεργα κάτω και με την επιγονατίδα ακουμπάω στο έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησα, ακατάστατα στην αρχή, τον Αύγουστο του 2021 στις Μαρίκες της Ραφήνας, μέχρι να βρω τον τρόπο να διευθετώ το υπαίθριο εργαστήριο μου και να το επαναλαμβάνω πλέον όπου βρεθώ. Ακόμα και σε σκληρά χώματα, πετρώδη ή σε πεζοδρόμια στην πόλη. Γιατί, ναι μεν, ξεκίνησα την εργασία αυτή στην παραλία αλλά πλέον όπου βρεθώ μπορώ να εργαστώ αναλόγως."




Comentarios


bottom of page