top of page

Εγκαίνια και Αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος παρουσία του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος


Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025 σηματοδότησε ο Αγιασμός που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, παρουσία του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδας, Δημήτρη Μάρκου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του νέου, σύγχρονου κτηρίου όπου στεγάζεται πλέον το σχολείο, κάτι που ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, των εκπαιδευτικών, αλλά και δέσμευση της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος κ. Μάρκου, απευθυνόμενος στους μαθητές, τους ευχήθηκε μια δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά, γεμάτη γνώση και εμπειρίες. Τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης για το μέλλον των νέων και διαβεβαίωσε πως η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχολικές υποδομές.

Αναφερόμενος στο νέο σχολικό κτήριο όπου θα φοιτούν πλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, ο κ. Μάρκου τόνισε πως "η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά, τόσο της Α' Γυμνασίου που θα έχουν τη χαρά, μετά την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί και αυτά, φοιτώντας σε σχολείο που είχε προκάτ αίθουσες, να πάνε σε έναν αξιοπρεπές χώρο, μια πρωτότυπη και υποδειγματική κατασκευή, και αφ' ετέρου για τα παιδιά της Β' και Γ' Γυμνασίου που θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη τους ότι ήταν αυτοί που βίωσαν και τις δύο καταστάσεις."

Παράλληλα, ο κ. Μάρκου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συνεργασία μεταξύ γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών θα συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εορταστικό, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να προσεύχονται για υγεία και επιτυχία, ενώ οι γονείς παρακολούθησαν την τελετή με ελπίδα για μια ομαλή και παραγωγική χρονιά.

Comments


bottom of page