top of page

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας - Το πρόγραμμα με τις δραστηριότητες


Οι εγγραφές στα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας ξεκινούν σύντομα για μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε διάφορα είδη καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.


Στο πρόγραμμα των τμημάτων του ΛΕΚ, περιλαμβάνεται παραδοσιακός χορός, χορωδία, κέντημα, ραπτική, κόσμημα και καλλιτεχνικές κατασκευές, υφαντική, ζωγραφική, κρουστά και φιλαναγνωσία.

Σχετικά με τα μαθήματα υφαντικής:

Η πανάρχαια τέχνη δε σβήνει, αλλά διατηρείται, παραδίδεται στις επόμενες γενιές, εκσυγχρονίζεται στο εργαστήριο του ΛΕΡ. Η έμπειρη δασκάλα, Λαμπρινή Σουγιά, μυεί τις μαθήτριές της στα μυστικά και στη μαγεία της υφαντικής, ενώ η ομάδα υφαίνοντας μοιράζεται τις χαρές της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της χειρονακτικής δημιουργίας! Από τον Οκτώβριο τις Παρασκευές από τις 10.00-1300 οι υφάντρες του ΛΕΡ σας περιμένουν!

Σχετικά με τα μαθήματα κρουστών και χορού:

Στο ΛΕΡ τα παιδιά από 3,5 ετών, έφηβοι, νέοι και ενήλικες μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς, ρυθμούς και την ελληνική παράδοση με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους (παιγνιώδη, βιωματική διδασκαλία για παιδιά), αναβίωση εθίμων, σεμινάρια, συμμετοχές σε παραστάσεις και φεστιβάλ.

Οι δάσκαλοι, Αγγελική Καραγεώργου, Θέος Λειβαθηνός, Αλίκη Νεφέλη Μαυράκη, συνδυάζουν τον χορό με την παραδοσιακή μουσική, τα έθιμα, τη λαογραφία! Παράλληλα ο καταξιωμένος μουσικός, Μιχάλης Κλαπάκης, διδάσκει κρουστά δίνοντας με τους μαθητές του τον ρυθμό και το συναίσθημα στα χορευτικά βήματα και στο παραδοσιακό τραγούδι!

Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία του ΛΕΡ, από 10 έως 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 6-8 μ.μ., από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Comments


bottom of page