top of page

Δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Smart έρχονται στην Ελλάδα


Η Smart δημιούργησε δύο νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά μοντέλα, το smart#1 και το smart#3 που εντάσσονται στην premium κατηγορία και έρχονται στην ελληνική αγορά μέσω του Γενικού Εισαγωγέα, την Star Automotive Ελλάς Μον. Α.Ε. Οι παραγγελίες για τα δύο ηλεκτρικά SUV θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στη χώρα μας το φθινόπωρο.

Τα ολοκαίνουρια smart#1 και smart#3 παρουσιάστηκαν επίσημα στα μέσα Μαΐου, σε ένα εορταστικό event. To smart#1 διακρίνεται για τη γοητευτική εμφάνιση, την υψηλή αποδοτικότητα και την ευφυή πρακτικότητα. Η εμφάνισή του χαρακτηρίζεται από ρέουσες γραμμές και καμπύλες που συνθέτουν ένα ιδιαίτερα νεανικό, μοντέρνο και κομψό αμάξωμα. Ξεχωρίζουν στοιχεία όπως τα εντυπωσιακά φώτα CyberSpark+, η διχρωμία, οι κρυφές, ηλεκτρικά πτυσσόμενες χειρολαβές, οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και η μεγάλη ηλιοροφή που δεν θα περίμενε κανείς σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Στο πίσω μέρος, το καταπληκτικό εφέ πυροτεχνημάτων προσφέρει πραγματικά μοναδικά γραφικά στα φωτιστικά σώματα.


O χώρος επαναπροσδιορίζεται χάρη στη νέα πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture), η οποία επιτρέπει μια μεγάλη απόσταση μεταξύ των αξόνων, μεγιστοποιώντας έτσι τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου. Το μήκους 4,27 μ. SUV εκμεταλλεύεται στο έπακρο το μακρύ μεταξόνιο των 2,75 μ. για να προσφέρει ένα εντυπωσιακά ευρύχωρο και φωτεινό εσωτερικό. Επιπρόσθετα, το πίσω κάθισμα δεν διαιρείται μόνο (60:40) αλλά μετακινείται και οριζόντια, για να μεταβάλλει το χώρο επιβατών και αποσκευών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

To smart#3 χαρακτηρίζεται από τις αθλητικές του καμπύλες, την ισχυρή «μύτη καρχαρία» στη μάσκα, τους λεπτούς προβολείς LED και τους μεγάλους τροχούς έως 20 ιντσών. Η πανοραμική, θερμοαπορροφητική οροφή συνδέει το εξωτερικό περιβάλλον με την καμπίνα του αυτοκινήτου για να δημιουργήσει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το μήκους 4,4 μέτρων ηλεκτρικό SUV διακρίνεται για τους μεγάλους χώρους και την hi–tech καμπίνα με τις δύο οθόνες, μία 9.2’’ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 12.8’’ για το infotainment. Φυσικά, και εδώ οι ενημερώσεις γίνονται over-the-air (OTA) σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη χρειάζεται ο χρήστης να επισκέπτεται συνεργείο για τις αναβαθμίσεις των συστημάτων, ενώ η ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη φροντίζει ώστε οι εφαρμογές να μαθαίνουν και να βελτιώνονται για να καλύπτουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες του οδηγού.


Ο έξυπνος φωνητικός βοηθός ενεργοποιείται με την απλή εντολή «hello smart». Οι επιλογές από πλευράς ισχύος είναι δύο: 272 PS με κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση και 430 PS στην τετρακίνητη έκδοση Brabus. Ενδεικτικός είναι ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα: μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για το κορυφαίο Brabus, και 5,8’’ για τη βασική γραμμή Pro.

Comments


bottom of page