top of page

Δολοφονία 40χρονης στο Μενίδι - Είχε κάνει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία


Μια 40χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία, μητέρα δύο παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο στο Μενίδι όπου εντοπίστηκε νεκρή στη μέση του δρόμου, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, γύρω στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (16/5).

Η σορός της εντοπίστηκε από περαστικό και σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρέθηκε με μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά. Στο σημείο έσπευσε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Όπως αποκαλύφθηκε, η 40χρονη φαίνεται να κατευθυνόταν προς τη δουλειά της, με τον δράστη να της είχε στήσει καρτέρι. Τη μαχαίρωσε στην κοιλιά κι εξαφανίστηκε. Μάλιστα, η άτυχη γυναίκα είχε κάνει τρεις καταγγελίες για τον δράστη, ο οποίος ήταν ο πρώην σύντροφός της, σε διάστημα 11 ετών. Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον Απρίλιο του 2013, όταν η γυναίκα είχε προσφύγει στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία. Η επόμενη καταγγελία έγινε το 2022, ενώ η τελευταία, μόλις λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία.


Η τελευταία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που έκανε η 40χρονη αναφέρει: Την 07-05-2024 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Της χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Comentários


bottom of page