top of page

Δημοφιλής προορισμός η Ελλάδα για φέτος σύμφωνα με τη νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με τίτλο "Το προφίλ σημαντικών αγορών του ελληνικού τουρισμού", η Ελλάδα είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες αγορές εξερχόμενου τουρισμού της Ευρώπης.


Στη μελέτη εξετάζονται, μεταξύ άλλων, η πρόθεση των Ευρωπαίων για ταξίδια τους επόμενους μήνες, οι προγραμματιζόμενες δαπάνες, η διάρκεια και το είδος της διαμονής. Όπως προκύπτει, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση στις χώρες που προγραμματίζουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί να επισκεφτούν στους επόμενους 12 μήνες, ενώ για την αγορά της Ισπανίας, η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση.



Σχετικά με τις προτιμήσεις για τη διάρκεια του ταξιδιού, λιγότερη των 3 ωρών δηλώνουν ότι προτιμούν σχεδόν 8 στους 10 Γερμανούς, τα ¾ των Γάλλων και των Βρετανών καθώς και ένα ποσοστό 78% των Ισπανών. Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πιο μακριά γεωγραφικά αποτελεί συγκριτικό μειονέκτημα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί τελικά δημοφιλή προορισμό για τις μεγάλες αγορές.


Αναφορικά με τις δαπάνες, το ταξιδιωτικό κοινό προτίθεται να ξοδέψει φέτος όσα ξοδεύει συνήθως και ακολουθούν στη δεύτερη θέση όσοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα. Το 50% των Γερμανών, το 47% των Γάλλων, το 51% των κατοίκων του Ην. Βασιλείου και το 44% των Ισπανών σκοπεύουν να ξοδέψουν ως συνήθως, ενώ περισσότερο από το σύνηθες σκοπεύει να ξοδέψει το 31% των Γερμανών, το 29% των Γάλλων, το 29% των κατοίκων του Ην. Βασιλείου και το 36% των Ισπανών. 

Comments


bottom of page