top of page

Το σχόλιο του Δημάρχου Σπάτων - Αρτέμιδος για την τρέχουσα επικαιρότητα περί άνισης μεταχείρισης κρατουμένων


Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, σχολιάζει την επικαιρότητα αναφερόμενος στην άνιση μεταχείριση που παρατηρείται συχνά μεταξύ των κρατουμένων.


O κ. Μάρκου υπενθυμίζει τη δική του περίπτωση σύλληψης όπου χωρίς να έχει βλάψει κανέναν, όπως είναι το σωστό, χρειάστηκε να φορέσει χειροπέδες, δηλώνοντας το εξής:


"Παρακολουθώ στα δελτία ειδήσεων τα ρεπορτάζ με την τρέχουσα επικαιρότητα περί άνισης μεταχείρισης κρατουμένων και οφείλω να συμφωνήσω λόγω προσωπικής εμπειρίας.


Τον Οκτώβριο του 2015 με συνέλαβαν επειδή απέτρεψα την κατεδάφιση ενός αυθαιρέτου και ακολουθήσε η προβλεπόμενη διαδικασία του αυτοφώρου. Με οδήγησαν στον Εισαγγελέα με χειροπέδες αφού πρώτα διέσχισα πεζός την οδό Ευελπίδων συνοδεία αστυνομικών. Χωρίς να έχω προκαλέσει σωματική βλάβη σε συνανθρώπους μου και χωρίς να είμαι ύποπτος φυγής.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά!"


Αντιθέτως, συχνό φαινόμενο είναι να υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν τηρείται το πρωτόκολλο σχετικά με τη χειροπέδηση που είναι απαραίτητη σε όλους τους κρατούμενους μέχρι να παραδοθούν τα άτομα στις δικαστικές ή ανακριτικές αρχές.

Comments


bottom of page