top of page

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης γιορτάζει 20 χρόνια από 16 έως 29 Μαΐου


Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος είκοσι χρόνια επιτυχημένης και δυναμικής παρουσίας στον χώρο του βιβλίου και θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO, με διεθνείς συμμετοχές και σημαντικές πρωτοβουλίες για συγγραφείς αλλά και επαγγελματίες του βιβλίου και με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ.


Με συμμετοχές απ’ όλον τον κόσμο που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με περισσότερους από 40 ξένους συγγραφείς από 18 χώρες και 50 προσκεκλημένους κορυφαίους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των Ελλήνων εκδοτών, συγγραφέων και ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα.



Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Κούκης: «Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης συμπληρώνει τα 20 χρόνια της. Μέσα σε έναν διαρκώς και ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο, η ΔΕΒΘ όχι μόνο διατηρεί σταθερή τη σχέση της με τα βιβλία και τους ανθρώπους τους, αλλά και αναπτύσσεται, εξελίσσεται, ξεκινά νέα προγράμματα και συνεργασίες και αποτελεί όχι απλά μια έκθεση βιβλίου, αλλά μια σύγχρονη πλατφόρμα ανοικτού διαλόγου. Στοχεύουμε σε μια επιτυχημένη διοργάνωση που θα ενώσει όλους τους πολιτισμούς, αναδεικνύοντας τη δυναμική και τις προοπτικές της ΔΕΒΘ».


Με τιμώμενη τη Σάρτζα να γεφυρώνει τον ελληνικό με τον αραβικό πολιτισμό μέσω των βιβλίων, με εκδηλώσεις και δράσεις με ανθρώπους και φορείς από τον χώρο του βιβλίου, των τεχνών, του πολιτισμού και της επιστήμης, φεστιβάλ και συναντήσεις, διάλογο και σύγχρονους προβληματισμούς, η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα διαπολιτισμικού διαλόγου και συμπερίληψης.

Comments


bottom of page