top of page

Διαδικτυακή απάτη με μηνύματα δήθεν προέλευσης από Meta για ανάκτηση λογαριασμού!


Για μια σημαντική διαδικτυακή επίθεση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος τονίζει πως τα μηνύματα που λαμβάνουν οι χρήστες των social media από Meta για ανάκτηση λογαριασμών, είναι απολύτως ψευδή με στόχο την παραβίαση των προφίλ και των προσωπικών δεδομένων.


Όπως εξηγεί ο κ. Σφακιανάκης, μέσω ανακοίνωσης στη σελίδα του CSI Institute, τα μηνύματα που λαμβάνουν οι χρήστες των social media έχουν δήθεν προέλευση από Meta, δηλαδή Facebook και Instagram, ενώ δηλώνουν ότι λόγω πολλών αναφορών θα γίνει διαγραφή του προφίλ. Στη συνέχεια, παρέχεται ένα link, με το οποίο υποτίθεται ότι θα λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει.

Όπως τονίζει ο κ. Σφακιανάκης πρόκειται για καθαρή απάτη, καθώς με το πάτημα του link που υπάρχει στο μήνυμα, οι άγνωστοι απατεώνες θα χακάρουν αμέσως το συγκεκριμένο προφίλ. "Προσοχή λοιπόν στα μηνύματα από Meta - Facebook ή Instagram, που θέλουν να σας επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό γιατί έχουν υποστεί αναφορές", σημειώνει.


Δείτε ολόκληρο το βίντεο με την ανακοίνωση εδώ

Ετικέτες:

Comments


bottom of page