top of page

Άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμού 6,4 ρίχτερ στην Κρήτη με κωδική ονομασία "Μίνωας"


Η μεγαλύτερη Επιχειρησιακή Άσκηση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση σεισμού 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ, συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και την Περιφέρεια Κρήτης.


Η άσκηση, με την κωδική ονομασία "Μίνωας", θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου με επίκεντρο τα Χανιά και το Ρέθυμνο και στις 23 Απριλίου με επίκεντρο το Ηράκλειο και το Λασίθι, ενώ το παρών σε αυτή θα δώσουν ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.


Με βάση το σενάριο της άσκησης, λίγο πριν τις 10 το πρωί της 22ας Απριλίου θα γίνει υποθαλάσσιος σεισμός 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά της Σούδας. Από τον σεισμό θα γίνουν κυρίως καταπτώσεις βράχων και άλλα γεωλογικά φαινόμενα στην ενδοχώρα. Επίσης, θα υπάρξουν καταπτώσεις και σε άλλο σημείο στον νομό Χανίων, καθώς και απεγκλωβισμοί από μεγάλα κτήρια στο κέντρο της πόλης των Χανίων και στη Σούδα. Θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις εκκένωσης όλων των σχολικών μονάδων του νομού Χανίων και επίσης θα στηθεί καταυλισμός με σκηνές στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς.

Comments


bottom of page