top of page

Άσκηση πολιτικής προστασίας από τον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Νέας Μάκρης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης (26/03), η άσκηση πεδίου στο Κολυμβητήριο της Ραφήνας με αντικείμενο την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Η άσκηση διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μάκρης σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και τις εθελοντικές ομάδες της πόλης.


Στο κολυμβητήριο της Ραφήνας βρέθηκαν η Δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά, οι αντιδήμαρχοι Κατερίνα Λύγκου, Μπ. Ζαφειρόπουλος, Β. Μπουρνιάς, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά “Η Πρόοδος”, από τον Σύνδεσμο μονίμων κατοίκων Διώνης «Ωκεανίς» ο Σταύρος Τσογκανής, η κα Κάλλι Αναγνώστου  εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Πικερμίου.



Με κωδική ονομασία “Ραφήνα 2024” η άσκηση προέβλεπε την εκκένωση του Κολυμβητηρίου και του Οικισμού “Μελτέμι”, στο πλαίσιο επιχείρησης προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργανώσεων και στη συνέχεια υλοποίηση της δράσης με βάση τις συγκεκριμένες ευθύνες και τους ρόλους που προβλέπονται στη Νομοθεσία.

Comentarios


bottom of page