top of page

Πότε και πού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024


Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων εξετάσεων 2024 αναμένεται να γίνουν γνωστές κατά τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου ενώ πιθανότατα θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα των βάσεων εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.


Η πλατφόρμα ενημέρωσης των υποψηφίων για τις βαθμολογίες μέσω SMS είναι ήδη διαθέσιμη από χθες, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2024. Όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr, προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (SMS) αρχικά για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και αργότερα για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.


Σημειώνεται ότι η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Παράλληλα, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα και από την online εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr (πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες), αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.





Comentarios


bottom of page