top of page

Απίστευτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων - Αρτέμιδος με αβάσιμα στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας!


Είναι απαράδεκτο ότι θέμα συζήτησης που τέθηκε στη 17η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων - Αρτέμιδος της Τετάρτης (24/7), βασίζεται σε μια διαδικτυακή ανάρτηση η οποία θίγει ένα πολύ λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα, αναφερόμενη σε αυτό ως κουίζ!


Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, το πολύ ευαίσθητο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας που ξεκίνησε από μια πληροφορία που παραμένει μέχρι στιγμής αβάσιμη, η κα Ραφτοπούλου αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει ως θέμα συζήτησης και μάλιστα ως ένα μέσο διαχωρισμού των παρατάξεων.



Αναφερόμενη σε μία ανάρτηση στο διαδίκτυο που αφήνει ως υπονοούμενο ότι εκλεγμένο μέλος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος έχει βιαιοπραγήσει σε βάρος της συζύγου του, η κα Ραφτοπούλου δείχνει βεβαιότητα πως η ανάρτηση βασίζεται σε πραγματικό γεγονός και μάλιστα στην ομιλία της καταδεικνύει σε ποια παράταξη ανήκει το "εκλεγμένο μέλος".


Σχετικό απόσπασμα.


Όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Κανάκης σχολιάζοντας το θέμα, "Δεν είναι αντιπαράθεση των παρατάξεων αυτή. Είναι ενός ρουφιάνου που το έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο. Ο Δήμος με αρχηγό τον Δήμαρχο θα πρέπει να τον πάει στην Εισαγγελία και να τον υποχρεώσει να βγάλει τη ρετσινιά από όλους τους εκλεγμένους και αν είναι ψεύτης να καταδικαστεί."

Καθώς στη χώρα μας, δυστυχώς, οι γυναικοκτονίες είναι μια μάστιγα που έχει πάρει τραγικές διαστάσεις, είναι ανήθικο να χρησιμοποιούμε μία αβάσιμη πληροφορία ενδοοικογενειακής βίας προς όφελός μας. Οποιαδήποτε γυναίκα βιώνει κάτι αντίστοιχο, θα πρέπει αρχικά να βεβαιωθεί πως είναι ασφαλής να μιλήσει, κι όχι να φοβηθεί πως οτιδήποτε αναφέρει μπορεί να κάνει το γύρο του διαδικτύου και να χρησιμοποιηθεί για άλλα συμφέροντα.


Εάν η ανάρτηση βασίζεται σε αληθινή πληροφορία, θα πρέπει να υπάρξει εχεμύθεια, ώστε η εν λόγω γυναίκα να βρει το θάρρος να απευθυνθεί στην αστυνομία και να γίνει η απαραίτητη καταγγελία. Ακόμη κι έτσι, όπως έχουμε δει να συμβαίνει στη χώρα μας, δεν διασφαλίζεται πως θα παραμείνει προστατευμένη καθώς απαιτούνται μεθοδικές κινήσεις και στήριξη από τον περίγυρο για να καταφέρει μια γυναίκα να βγει από μία τόσο δύσκολη κατάσταση όπως αυτή της ενδοοικογενειακής βίας.


Τέλος, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε οτιδήποτε αναρτάται στο διαδίκτυο, και ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται ως κουίζ, δείχνοντας μηδενικό σεβασμό προς την κατάσταση και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Ακόμη περισσότερο δεν μπορούν αβάσιμες πληροφορίες να γίνονται θέμα συζήτησης σε δημοτικά συμβούλια και να γίνεται σπατάλη χρόνου από σημαντικά θέματα που απαιτούν την προσοχή του Δήμου. Καθώς το συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να λυθεί σε μια συζήτηση αλλά απαιτεί διαφορετικές ενέργειες.


Μας κάνει εντύπωση πώς η κα Ραφτοπούλου παίρνει στα σοβαρά μια είδηση που έχει αναρτηθεί στο Facebook και μάλιστα έχει τεθεί ως κουίζ. Είναι απαράδεκτο να βασιζόμαστε σε σχόλια και να τα παίρνουμε στα σοβαρά χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις. Δηλαδή αν κάποιος γράψει ότι εντοπίστηκε UFO στην Αρτέμιδα, θα κατέβει η NASA για να ελέγξει την περιοχή;


Δείτε αναλυτικά όσα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων Αρτέμιδος:





コメント


bottom of page