top of page

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική: Απειλεί την Ανατολή Νέας Μάκρης - Μέτωπα σε Νταού Πεντέλης και Γραμματικό


Ολονύχτια μάχη έδωσε η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα ενώ έχει εξαπλωθεί φτάνοντας μέχρι την Πεντέλη.


Οι φλόγες σε ορισμένα σημεία έφτασαν τα 25 μέτρα ενώ έχουν καεί δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα, αλλά και χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. Οι ισχυρές ριπές των ανέμων που αλλάζουν διαρκώς φορά, κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα σε όλη τη Βόρεια Αττική λόγω των πυκνών καπνών και των αιωρούμενων σωματιδίων στάχτης.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο 700 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος με 183 οχήματα, ενώ από αέρος εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 32 εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.


Τα εναέρια μέσα, που επιχειρούν απ’ το πρωί, έχουν ρίξει το βάρος τους στην Ανατολή της Νέας Μάκρης, όπου κατευθύνεται η φωτιά και όλα τα οχήματα που δεν επιχειρούσαν έχουν μεταφερθεί στο σημείο. Παράλληλα οι πολίτες έλαβαν μήνυμα του 112 με το οποίο καλούνται να εκκενώσουν άμεσα προς Νέα Μάκρη.

Στις 10:00 εστάλη νέο μήνυμα εκκένωσης του 112 για τους κατοίκους της περιοχής της Καλλιτεχνούπολης να εκκενώσουν προς Ραφήνα, μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος ενώ λίγο νωρίτερα, στις 9:48 εστάλη μήνυμα 112 με το οποίο δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής Νταού Πεντέλης να εκκενώσουν προς Ραφήνα. Στις 9:25 μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Ντράφι, Δασαμάρι και Διώνη, προκειμένου να εκκενώσουν άμεσα προς Παλλήνη, μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος.


Περίπου στις 05:30 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, στρατιωτικό νοσοκομείο 414 και Νταού Πεντέλης, ενώ ακολούθησαν μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στη γύρω περιοχή.

"Ξημέρωσε μια ακόμη δύσκολη μέρα, με ισχυρότατους ανέμους κι ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς που έχει επεκταθεί σε πολλά χιλιόμετρα. Η μάχη με την πυρκαγιά δε σταμάτησε καθόλου όλο το βράδυ, τώρα μπήκαν σ’ αυτήν και τα εναέρια μέσα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ όλους και συμμόρφωση στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας", αναφέρει ο δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, στην ανάρτησή του.


Υπενθυμίζουμε ότι το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης παραμένει αδιάκοπα ανοιχτό για το κοινό, ως κεντρικό σημείο συγκέντρωσης, ενώ ανοιχτό για το κοινό είναι και το ΚΑΠΗ Νέας Μάκρης. Τα κατοικίδια μεταφέρονται στο κτήμα Βούλας Ζουμπουρλή, στην Παραλία Μαραθώνα.


Σύμφωνα με την Τροχαία, οι εκτροπές κυκλοφορίας που πραγματοποιούνται στις περιοχές Βαρνάβα - Σταμάτας - Δροσιάς - Διονύσου - Πεντέλης είναι οι ακόλουθες:

1) λεωφόρος Μικροχωρίου

2) Γραμματικού - Καπανδριτίου προς Βαρνάβα

3) είσοδος οικισμού Βαρνάβα

4) λεωφόρος Μαραθώνος, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς λίμνη Μαραθώνα

5) Μαντα και Καπανδριτίου στο ρεύμα προς Βαρνάβα

6) έξοδος χωριού Γραμματικού

7) λεωφόρος Διονύσου θέση Ανατολή

8) λεωφόρος Διονύσου και Θησέως

9) Μ. Αλεξάνδρου από Αγ. Στέφανο προς Μαραθώνα

10) λεωφόρος Μαραθώνος και Κωνσταντινουπόλεως

11) Μ. Αλεξάνδρου και Μακεδονίας

12) Μ. Αλεξάνδρου και Παπανικολή

13) λεωφόρος Δροσιάς - Σταμάτας και Μακαρίου

14) λεωφόρος Μαραθώνος και λεωφόρος Πιπεροπούλου

15) λεωφόρος Μαραθώνος και Αναπαύσεως

16) λεωφόρος Μαραθώνος και Εχετλού

17) λεωφόρος Διονύσου και Μητροπολίτου Κυδωνιών

18) λεωφόρος Διονύσου και λεωφόρος Καΐρη

19) λεωφόρος Διονύσου και Αγ. Ιωάννου

20) κόμβος Αγ. Στεφάνου

21) λεωφόρος Διονύσου και Δημοκρατίας

22) λεωφόρος Διονύσου και Ρόδων

23) Γραμματικό προς Καλέτσι

24) «my market» Γραμματικού προς Ανω Σούλι

25) Σκούφου και Διονύσου

26) Βασιλέως Γεωργίου β και Ιπποκράτους

27) Κλεισθένους και Αναπαύσεως

28) Πεντέλης και Αναπαύσεως

29) Αλεξάνδρου Παναγούλη και Πεντέλης

30) πλατεία Παλιάς Πεντέλης.


Στη Νέα Μάκρη πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή των λεωφόρων Διονύσου και Μαραθώνος.


Στο Ντράφι πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας σε

  • λεωφόρο Μαραθώνος και Ελαιωώνων

  • λεωφόρο Μαραθώνος και Κύπρου

  • λεωφόρο Μαραθώνος και Ελευθερίου Βενιζέλου

  • λεωφόρο Μαραθώνος και Αδαμοπούλου




Commentaires


bottom of page