top of page

Αύριο Τρίτη 23/7 οι εκδηλώσεις της 6ης μαύρης επετείου στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι


Έξι χρόνια συμπληρώνονται αύριο, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, από την ημέρα που εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 104 νεκρούς. Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και του βιώματος των συγγενών, οι Συγγενείς Θανόντων και Εγκαυματίες, μέσω του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, καλούν τον κόσμο στις εκδηλώσεις της 6ης μαύρης επετείου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018, "Με την ίδια ευλάβεια, καλούμε όσους επιθυμούν να παρευρεθούν μαζί μας και στις δράσεις αποτίοντας φόρο τιμής αφήνοντας ένα πλωτό φαναράκι για τους 104 νεκρούς μας, ένα λουλούδι, ή, ένα μπαλόνι για τα 11 παιδιά μας που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν."

Αναλυτικά, η μνήμη των θυμάτων θα τιμηθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

- Το πρωί της Τρίτης 23 Ιουλίου στις 08:30, θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση, στον Ι.Ν του Αγ. Ιωάννη, στο Νέο Βουτζά, και στις 09:30 Αρχιερατικό Μνημόσυνο, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μεσογαίας κ. Νικολάου.

- Στις 18:30, στο Μνημείο των Θυμάτων στο Νέο Βουτζά, θα τελεστεί τρισάγιο και το Προσκλητήριο των 104 νεκρών μας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να αποθέσει ένα λουλούδι στη μνήμη τους.

- Ακολουθεί, η πορεία όλων, από το Μνημείο, στο δρόμο της φωτιάς, μέχρι το Ν.Α.Ο.ΜΑ. στο Μάτι.

- Στις 20:00, θα διεξαχθεί εκδήλωση και το τρισάγιο στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι (Ν.Α.Ο.ΜΑ.)

- Στις 21:00, περπατώντας από το Ν.Α.Ο.ΜΑ προς την Αργυρά Ακτή, θα αφήσουμε 104 πλωτά φαναράκια και λουλούδια στη μνήμη όλων των θυμάτων μας και άσπρα μπαλόνια για τα 11 παιδιά μας, που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν.

"Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις της 6ης Μαύρης Επετείου, για να μην ξεχαστεί ΠΟΤΕ, το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018!" τονίζει ο Σύλλογος.

Comentários


bottom of page