top of page

Το 5ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Ραφήνας στις 27 - 28 Σεπτεμβρίου 2024


Για πέμπτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στη Ραφήνα, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ραφήνας, την Παρασκευή 27/9 και το Σάββατο 28/9 και συγκεκριμένα στον θερινό κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ (Ελ. Βενιζέλου 12).


Στο 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ραφήνας περιλαμβάνονται ταινίες μικρού μήκους ποικίλης θεματολογίας και ύφους, που αποτυπώνουν τους σύγχρονους προβληματισμούς μέσα από διαφορετικές οπτικές και κινηματογραφικά ταξίδια.

Το πρόγραμμα:

  • Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 27/9, θα προβληθούν βραβευμένες ελληνικές ταινίες από το 46ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISSF) του 2023, που θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στην Ευρώπη.

  • Τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 28/9, θα προβληθούν επιλεγμένες διεθνείς ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Positively Different (PDSFF) του 2024, ενός καταξιωμένου φεστιβάλ που, πέραν των άλλων, έχει ως στόχο την εξοικείωση του κοινού με θέματα διακρίσεων και καταπίεσης ατόμων και κοινοτήτων.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Ραφήνας γίνεται από την "Κινηματογραφική Λέσχη Cine Σχολειό" και την "Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας" σε συνεργασία με την εναλλακτική ιστοσελίδα γνώμης Attica Voice. Την κινηματογραφική γιορτή της Ραφήνας στηρίζει η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση "Γη & Ελευθερία".


Οι προβολές ξεκινούν στις 21:00 στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ της Ραφήνας. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ δεκτή γίνεται οποιαδήποτε εθελοντική συνεισφορά για την ενίσχυση του αγώνα της "Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας".

コメント


bottom of page