top of page

570 καταγγελίες πολιτών για παραλίες της Ανατολικής Αττικής - Διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις


Κατά τη διάρκεια μαζικών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες σε όλη τη χώρα, μετά από καταγγελίες πολιτών, κυρίως μέσω της πλατφόρμας MyCoast, εξετάστηκαν στην Ανατολική Αττική συνολικά 570 καταγγελίες για παραβάσεις σε παραλίες της περιοχής.


Συγκεκριμένα, η Ανατολική Αττική κατείχε την τρίτη θέση στη λίστα με τις περιοχές της χώρας που συγκέντρωσαν πανελλαδικά τις περισσότερες καταγγελίες. Μεταξύ αυτών βρίσκεται επίσης η Χαλκιδική (με 1.396 καταγγελίες), η Πρέβεζα (με 873 καταγγελίες) καθώς επίσης οι Κυκλάδες, η Κέρκυρα και τα Δωδεκάνησα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε 17 παραλίες και 49 επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις και επιβλήθηκε αντίστοιχος αριθμός διοικητικών μέτρων.


Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας MyCoast, οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης όλων των πολιτών στις ακτές.



Comments


bottom of page