top of page

Διερευνώνται τα αίτια για τις 56 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν συνολικά καταγραφεί 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Από αυτές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι 52 πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις. Τονίζεται επίσης ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.


Σημειώνεται ότι πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (9/4) σε δασική έκταση στο Μονόπυλο Νεστορίου Καστοριάς, όπου για την κατάσβεση επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ υπήρχε και συνδρομή αεροσκάφους και κινητοποίηση 18 πυροσβεστών ως πεζοπόρο τμήμα. Το βράδυ της ίδιας μέρας ξέσπασε επίσης πυρκαγιά σε χώρο που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως λατομείο, στην περιοχή της Κρυόβρυσης του δήμου Ηγουμενίτσας.

댓글


bottom of page