top of page

53χρονη έζησε περιπέτεια μέσα σε λεωφορείο της Αρτέμιδας - 20 άτομα την απείλησαν και τη λήστεψαν


Σε καταγγελία προχώρησε μια 53χρονη γυναίκα, η οποία βίωσε τον απόλυτο τρόμο κατά τη διάρκεια επιβίβασής της σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον Άγιο Νικόλαο στην Αρτέμιδα έως το Νομισματοκοπείο, αργά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (21/7).


Όλα συνέβησαν όταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων Ρομά έκανε υπερβολική φασαρία μέσα στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αποφασίσει να τους κάνει μια παρατήρηση. Τότε, όμως, δέχθηκε απειλές και όταν κάλεσε την αστυνομία, η κατάσταση έγινε χειρότερη, αφού ο οδηγός του λεωφορείου δεν σταμάτησε στο σημείο όπου οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο, αφήνοντας τελικά την 53χρονη αβοήθητη μαζί με τα 20 άτομα στον τερματικό σταθμό. Εκεί, μια γυναίκα Ρομά τη χτύπησε και της έκλεψε το κινητό τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, η 53χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Μολδαβία επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από την αρχική στάση στον Άγιο Νικόλαο στην Αρτέμιδα για να επιστρέψει στο σπίτι της στον Χολαργό. Σύμφωνα με την καταγγελία, μαζί της επιβιβάστηκαν μεταξύ άλλων και περίπου 20 Ρομά άνδρες, γυναίκες και παιδιά.


Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, τα άτομα αυτά ξεκίνησαν να κάνουν φασαρία, ενώ κάποιοι φαινόταν πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με την καταγγελία, κρατούσαν μπύρες στα χέρια, φώναζαν και έβριζαν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν πως τα παιδιά έπαιζαν ακόμη και μπάλα μέσα στο λεωφορείο.


Η 53χρονη γυναίκα, ενοχλημένη από την κατάσταση, τους έκανε μία παρατήρηση προκειμένου να σταματήσουν να φωνάζουν. Τότε τα άτομα της ομάδας των Ρομά αντέδρασαν έντονα και την έβρισαν, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αποφασίσει να ενημερώσει την αστυνομία.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας της απάντησε ότι θα στείλει δυνάμεις για έλεγχο και έτσι στη λεωφόρο Μαραθώνος, λίγο πριν τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, στήθηκε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, παρά το νόημα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό του λεωφορείου για να σταματήσει, εκείνος πιθανότατα δεν το αντιλήφθηκε και συνέχισε τη διαδρομή του μέχρι τον τερματικό σταθμό του Νομισματοκοπείου.


Κατά την αποβίβαση, η 53χρονη δέχτηκε ξανά απειλές από μία γυναίκα Ρομά που της είπε: "Eσύ κάλεσες την αστυνομία; Θα σε πάρουν τέσσερις από εδώ". Στη συνέχεια χαστούκισε την 53χρονη και της άρπαξε από το χέρι το κινητό τηλέφωνο, φεύγοντας μαζί με τους υπόλοιπους προς τον καταυλισμό που υπάρχει στην περιοχή.

Η 53χρονη γυναίκα έφτασε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατέθεσε το τι ακριβώς έχει συμβεί και προχώρησε στην καταγγελία της. Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο οι δράστες μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Comments


bottom of page