top of page

Συνελήφθη 30χρονος που διακινούσε σπάνια ροζ κοκαΐνη στην Αθήνα


Συνελήφθη ένας 30χρονος στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης (3/9), για κατοχή ναρκωτικών, μεταξύ άλλων, και της σπάνιας ροζ κοκαΐνης.


Ειδικότερα, η Δίωξη Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διασταυρώσεις στοιχείων για την εγκληματική δράση του 30χρονου αλλά και δυο ακόμη συνεργών του 23 και 33 ετών που αναζητούνται, έστησαν επιχείρηση και του πέρασαν χειροπέδες αργά χθες το βράδυ.

Στην κατοχή του 30χρονου την ώρα της σύλληψης εντοπίστηκαν δώδεκα αεροστεγώς κλεισμένες πλαστικές συσκευασίες με κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας «SKUNK» συνολικού μικτού βάρους -12.930- γραμμαρίων, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες αλουμινόχαρτου περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -2,8- γραμμαρίων, ποσότητες τις οποίες του είχε παραδώσει προ ολίγου ο 33χρονος συγκατηγορούμενός του.


Στα σπίτια «καβάντζες» των τριών συλληφθέντων σε κέντρο και Αγία Παρασκευή μετά από έρευνα κατασχέθηκαν:

  • ​ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους 3.242,8 γραμμαρίων

  • ΚΟΚΑΪΝΗ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑΤΟΣ βάρους 875 γραμμαρίων

  • ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους 50.605 γραμμαρίων

  • ​ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΚΑΝΝΑΒΗ βάρους 2.685 γραμμαρίων

  • ​ΚΕΤΑΜΙΝΗ βάρους 875 γραμμαρίων

  • ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ βάρους 545 γραμμαρίων

  • Tο χρηματικό ποσό των 127.215 €


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χαρακτηριστικό της δράσης τους αποτελεί η γκάμα των ναρκωτικών που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γεγονός που πιστοποιεί την πρόθεσή τους για την κάλυψη όλης της ζήτησης των πελατών, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσχεση «ροζ» κοκαΐνης, αποκαλούμενης ως «TUSI, της οποία η πώληση κυμαίνεται από 100 έως 120 ευρώ το γραμμάριο.

Η «ροζ κοκαΐνη» αποτελεί ένα παράδειγμα της πιο εξελιγμένης εμπορίας συνθετικών ουσιών στους χρήστες οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν πολύ μικρή κατανόηση των χημικών ουσιών που πραγματικά καταναλώνουν.


Ο λόγος της υψηλής τιμής του οφείλεται στην παραπλανητική ονομασία του, καθώς πολλοί έμποροι ναρκωτικών εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι «πελάτες» μπερδεύουν τη μία ουσία με την άλλη και πωλούν τα πάντα σε υψηλό κόστος, ανεξάρτητα από το είδος του ναρκωτικού.


Μερικές φορές μυρίζει σαν φράουλα και έχει διάφορα ονόματα όπως «τούσι» και «τουσίμπι». Ένα μόνο γραμμάριο κοστίζει 90, 100 ή 120 δολάρια. Το μόνο κοινό που έχει με την κοκαΐνη το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι το όνομα. Πρόκειται για ένα τυπικό τριφασικό ναρκωτικό, ένα μείγμα κεταμίνης με διεγερτικά όπως το ecstasy ή το speed, ένα είδος αμφεταμίνης.

Comments


bottom of page