top of page

Ολοκληρώθηκε ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη


Πραγματοποιήθηκε ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» την Κυριακή (214/) στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 17.000 δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες, από 71 χώρες, 2.000 εκ των οποίων αφορούσαν τη διαδρομή Πέλλας-Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, επιπλέον, διεξήχθη φέτος, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ). Σημείο τερματισμού και για τους παράλληλους δρόμους ήταν η παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Νικητής του Μαραθωνίου, με χρόνο ρεκόρ για τον αγώνα, 02:23:40, αναδείχτηκε ο 42χρονος υπερμαραθωνοδρόμος, αστυνομικός στο επάγγελμα, Φώτης Ζησιμόπουλος. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Καλαπόδης (02:25:49) και τρίτος ο Κυριάκος Μπέης (02:31:22). Πρώτη στις γυναίκες - για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»- ήταν η ψυχολόγος, αθλήτρια του Ηρακλή, με καταγωγή από το Καρπενήσι, Σταματία Νούλα (02:45:02). Την πρωτιά στα 10χλμ. στους άνδρες κατέκτησε ο Χιώτης, σπουδαστής στα ΤΕΦΑΑ Σερρών, Γιώργος Ιατρουδέλλης και στις γυναίκες η Κύπρια, Μαρία Παπαναστασίου.

Comments


bottom of page